Bli bedre kjent med Inger-Johanne i serien vår #ViErNipas

Vi er Nipas - bli bedre kjent med Inger-Johanne

Navn: Inger-Johanne Velde
Stillingstittel:
Prosjektleder

Bli kjent med Nipas – møt Inger-Johanne

Inger-Johanne er en vandrende energibombe, lett gjenkjennelig med sitt gode humør og rappe replikker på klingende haugesund-dialekt. Hun er prosjektleder i Nipas og sørger for at gjengen på kontor og byggeplass har de beste forutsetninger for å levere i henhold til planen.

Fortell litt om deg selv og bakgrunnen din

– Jeg har eksamen i sang, men det er neppe derfor jeg først og fremst ble hentet til Nipas, sier hun med latter i stemmen. Jeg er utdannet branningeniør fra Haugesund, med videreutdanning i beredskapsanalyse og prosjektledelse.

– Karrieren min begynte i brannvesenet i Moss. Dette var i 2004 da jeg flyttet til byen og skulle være her i halvannet år i forbindelse med jobben i brannvesenet. Etter dette har jeg jobbet flere steder med brannrådgivning og prosjektledelse. Nå sist i Sykehuset Østfold hvor jeg var seksjonsleder i Teknisk avdeling og fagansvarlig for brannsikkerheten.

– Jeg er ingen særpreget detaljperson, så sånn sett er prosjektlederstillingen midt i blinken for meg. Det gode teamet vårt på byggeplassen mater meg med ulik informasjon, så samler jeg disse opp i «helikopteret» hvor jeg sitter og har oversikt og kan lage en fornuftig plan for periodene som kommer.

Hvordan har overgangen vært fra byggherresiden over til entreprenøren?

– Jeg har jo sittet på flere sider av bordet tidligere, men aldri på entreprenørsiden. Det å sitte på entreprenørsiden var i fjor det skumleste jeg kunne tenke meg. Men samtidig var det noe der som virkelig pirret interessen min. Det har vært en modningsprosess å ta skrittet. Det må være nærmere 6 år siden jeg hadde kontakt med Nipas for første gang, hehe! Sikkert den lengste rekrutteringsprosessen de har hatt noen gang! Men, jeg lever etter prinsippet at er du redd for noe så skal du ta tak i det! Jeg har gjort det samme med min sprøyteskrekk, hundeskrekk og hesteskrekk – bare hoppet i det! Og nå var tiden blitt moden til å ta knekken på entreprenørbransje-skrekken.

– Jeg hadde absolutt fordommer før jeg skulle inn i bygge- og anleggsbransjen. Er ikke dette et samlingssted for cowboyer liksom? Men, det er virkelig bare så utrolig mange koselige folk her. Miljøet på byggeplassen særpreges av en lagånd hvor folk ønsker å hjelpe og sørge for at vi kommer i mål. Og denne lagfølelsen er jeg veldig glad i.

– Jeg har vært mange år i både kommune og offentlig sektor, men nå som jeg er i private foretak kan jeg slå fast at folk er folk. Det er gode, fine mennesker overalt, og det synes jeg er utrolig bra.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag eller uke ut for din del?

– Jeg jobber tett opp imot anleggslederne og prosjektingeniørene i prosjektene våre. Jeg tenker min viktigste rolle er å skal sørge for at de får best mulig forutsetninger til å løse prosjektene sine. Det handler om å se de store linjene, for det er mange løse tråder som skal bindes sammen. Som prosjektleder er man også den øverst ansvarlige for at både økonomi, framdrift og HMS er under kontroll.

PS: Inger-Johanne er foreløpig den eneste prosjektlederen vår i Østfold, men Nipas søker i disse dager etter enda en person til tilsvarende stilling. Les mer og søk her!

– Hvert prosjekt er av natur en prototyp og vi må finne stadig nye veier til mål. På grunn av dette kan det lett bli at prosjektene opererer litt i «osteklokker», at teamene på de ulike byggeplassene rundt om i distriktet lever i hver sine sfærer. Når man har få prosjekter så er det lettere å holde oversikten, men i størrelsen vi nå er oppe i, så økes viktigheten av å ha gode støttefunksjoner som holder oversikt. Gode erfaringer og rutiner må videreføres til hvert enkelt prosjekt. Vi må sørge for å ha lufting i osteklokkene.

– I dag jobber jeg hovedsakelig på Kroken i Sarpsborg. Men vi har nettopp skrevet nok en kontrakt som gjør at vi, inkludert pågående prosjekter, har i overkant av 100 millioner totalt med entreprise som ligger innunder mitt bord. Det er utrolig gøy!

Hvilke visjoner har du for deg selv og Nipas i årene som kommer?

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal levere på bunnlinja, ikke først og fremst bli størst mulig. Det viktigste er at vi driver en god og sunn butikk, og leverer skikkelig bygg som vi er stolte av.

– I tillegg føler jeg det er veldig godt å jobbe videre med samme byggherre og bli bedre kjent, slik at vi kan få best mulige synergier ut av samarbeidet. I offentlig sektor er det strenge regler rundt offentlige anskaffelser og jeg har alltid vært nøyaktig med å ikke ha for tette relasjoner til samarbeidspartnere. Det føles fortsatt litt ulovlig å ringe direkte til mine favoritt-samarbeidspartnere. Men jeg liker det.

Nipas søker i disse dager etter ny prosjektleder, hva er ditt innsalg til vedkommende?

– Jeg tenker at hvis man skal lykkes i denne jobben, må man ikke forvente at man hele tiden skal kunne lene seg på noen. En prosjektleder må selv kunne ta styringen og stå i beslutninger. Man har forholdsvis frie rammer som prosjektleder. Det er noe som ikke nødvendigvis passer for alle, men for oss andre er det ideelt.

– For min egen del synes jeg det er fantastisk å kunne skape verdier gjennom andre. Jeg produserer jo ikke noe selv, alt foregår under meg. At ting jeg sier skaper mening, gir gode retninger og ender opp som et godt resultat er en veldig god følelse, avslutter prosjektlederen.

Les også: Klikk på bildene for å bli kjent med flere i teamet vårt