Vi er Nipas - bli bedre kjent med Stig

Bli kjent med Stig Lundh og Nipas

 

Navn: Stig Lundh
Alder:
57
Stillingstittel:
Leder salg/marked

Bli kjent med Nipas – møt Stig Lundh

Denne gangen skal vi snakke med en legendarisk skikkelse i Nipas, nemlig Stig.

Stig har vært med i Nipas siden eierskiftet i 2020, men har lang bransjeerfaring fra tidligere arbeidsforhold og et stort kontaktnettverk. Ifølge Tony er Stig en klassisk tusenkunstner. Ved siden av å være en svært godt likt og kompetent markedsperson, er det nærmest ingen grenser for hva han kan noe om.

Utover å være et kjent ansikt i entreprenørbransjen er Stig blant annet kjent som medgründer i suksessølet Nøisom og Øst Kaffekompani. Han er birøkter på si og sist gang han kjedet seg så kjøpte han en reketråler og dro på sjøen noen år. Dette er med andre ord en mann med mange historier på lager.

Du er tilbake igjen i byggebransjen. Hvorfor valgte du Nipas?

Grunnen til at jeg ville være med på denne reisen med Nipas er på grunn av folka og kompetansen på huset. Fine folk, spennende oppdrag og en utfordrende hverdag. Det er kort fortalt det som trigget lysten til å hoppe inn i bransjen.

Hvordan ser en typisk arbeidsuke ut for deg?

– Jeg jobber med to kundegrupper. Dette er henholdsvis de faste kundene som jeg jobber tett med og følger opp underveis i prosjektene. Samtidig jobber jeg aktivt mot nye, potensielle kunder. Min jobb er å hele tiden sørge for at kundene våre har oppdatert informasjonen og ikke minst sørge for at salgsprossen går sin gang.

En viktig del av Stigs arbeid er å kartlegge potensielle kunder slik at det blir en god match mellom behovet deres og tjenestene Nipas tilbyr. – En stor del av jobben handler om å finne prosjekter som passer vårt firma, fremdrift og forretningsplan. Altså prosjekter og kunder som matcher oss og vår kapasitet best mulig. Dette er oppdrag som kan ligge både hos eksisterende kunder og de vi ikke har et kundeforhold med enda.

Når det gjelder kundedialogen er Stig glad for at muligheter for fysiske møter nærmer seg.
– Det er ingen problem å ta møter digitalt og vi har fått mye erfaring her det siste året. Men, personlig synes jeg det er best å prate ansikt til ansikt.

Det er fint med digitale møter for å holde dialog og få avklart ting, men spesielt førstemøtet med kunden er noe jeg ser frem til å kunne gjennomføre fysisk fremover.

Hva er det som gir deg motivasjon og godfølelsen i arbeidet du legger ned?

– Jeg trigges av at folk svarer ja og at vi lander de prosjektene vi har jobbet med. Det går fort ett år og vel så det fra man starter en dialog til signert kontrakt. Man skal starte en relasjon, bygge tillit og avdekke behov. Og spesielt om partene er ukjente fra før, er dette en tidkrevende prosess.

– Målet vårt er å etablere langsiktige forhold til kundene våre slik at vi kan oppnå best mulig gevinst for begge parter.

Hvilke visjoner har du for deg selv og Nipas i årene som kommer?

Stig er vant til å gå «all in» og setter høye krav til både seg selv og organisasjonen. – Min drøm er å innfri forretningsplanen vår med god margin, hvilket i praksis betyr at vi om noen år er 70% foran vår nåværende forretningsplan, avslutter Stig med et smil.

Les også: Klikk på bildene for å bli kjent med flere i teamet vårt