Broløkka Dagsenter vant Nipas-Dagen og spesialtilpasset rullestolhuske

Som en av 7 vinnere var Broløkka Dagsenter, en enhet i Fredrikstad Kommune, et av stedene vi arbeidet på Nipas-Dagen 11.august. I lengre tid hadde de ønsket seg en huske tilpasset brukere med ulikt funksjonsnivå.

Prosjektleder for dagen var Torgrim Gaustad som hadde lest seg opp på krav og sikkerhetsregler som stilles til slike apparater. Husken, som egentlig går under en annen teknisk betegnelse ettersom pendelavstanden er minsket med tanke på formålet, ble tatt svært godt i mot. 

– Jeg kan ikke tenke meg det er så mange rullestolbrukere som har sittet i en huske, så dette syntes jeg var et veldig bra prosjekt. Ordene tilhører virksomhetsleder Marion Norum i Fredrikstad Kommune. Vi gleder oss sammen med Dagsenteret over at brukerne, men også andre mennesker med nedsatt funksjonsnivå, nå har fått et eget og tilpasset apparat.

Tusen takk til Optimera Monter i Dikeveien for levering av materialer og Diamantboring på Ørebekk for gratis festemidler til apparatet. En stor takk også til Fasvo for nydelig lunsj og koselig servering på terrassen!

Bli bedre kjent med Broløkka/Gudevold Dagsenter

Broløkka Dagsenter har 12 brukere og 8 ansatte, og holder til rett ved Fredrikstadbrua på Østsiden.  Vi tok en prat med virksomhetsleder Marion som forteller litt mer om hva Dagsenteret er, hvorfor de søkte om et bidrag i forbindelse med Nipas-Dagen og ikke minst hva den betyr for brukerne. Hun gjør seg også opp noen tanker om samfunnsbidraget Nipas-Dagen.