Disse prosjektene kan vinne Nipas-Dagen 2022

Endelig er det klart hvilke prosjektkandidater som skal kjempe om å bli en av finalistene, avstemningen varer ut november og du er med på å bestemme hvem som går videre. Når november er over vil finalistene bli offentliggjort og vinner(e) blir kåret på selveste julaften!

Etter at fristen var utløpt 31.oktober har ledergruppa gått gjennom samtlige innsendte nominasjoner. Det var dessverre ikke alle som kom videre til selve avstemningen. Totalt er det nå 13 prosjekter som kan stemmes på, og samtlige mener vi vil være verdige vinnere i kraft av betydningen de har for hverdagsheltene vi ønsker å støtte med dette samfunnsengasjementet.

Stem på din favoritt her

Bli bedre kjent med prosjektkandidatene

Det er svært forskjellige kandidater som er med i årets avstemning, og trolig er det flere du ikke kjenner til. Her kan du bli enda litt bedre kjent med kandidatene som kjemper for å komme seg videre til finalen, hvor det i potten ligger en hel arbeidsdag med alle Nipas sine ansatte, inkludert gratis materialer!

Sarpsborg Fotballklubb – Ny tribune
Sarpsborg FK er en tradisjonsrik fotballklubb med hjemmebane på Kurland i Sarpsborg. De ønsker en liten tribune som vil fungere som samlingspunkt for familie, venner og andre som ser på sine små, store og håpefulle fotballspillere under trening, kamp, turneringer etc.

Fredrikstad Bryteklubb Atlas – Oppgradering av klubblokalet
Bryteklubb på Østsiden i Fredrikstad med gutter og jenter i alle aldre, inkludert kvinnelige landslagsbrytere. Lokalet til klubben er i behov for rehabilitering, og et ønske er derfor å oppgradere standarden.

Fredrikstad Ridesenter – Oppgradering av tak
Ridesenteret som ligger i Fredrikstad sørger for at barn, ungdom, skoler i nærmiljøet osv kan drive med hestesport, men en bygningsmasse fra 1970-tallet krever store ressurser og mange oppgraderinger, men dette har foreløpig uteblitt.

Fredrikstadspeiderne (Fr.stad MS, Isegran Sjø og Kjølberg) – Ny gapahuk på Pernes
Pernes ligger midt i nasjonalparken som er en del av fuglereservatet på Øra. Ukentlig er det om lag 100 speidere som benytter seg av området til sine speideraktiviteter, samt at stedet er et naturlig turområde for Fredrikstads befolkning. Det er allerede lagt til rette for bålplass, men gruppene ønsker å få bygd opp en stor gapahuk på området for ytterligere utvidelse av bruksområdet for stedet. Dette vil også gi speiderne litt beskyttelse mot vær og vind på dager der været er litt ruskete, samt at befolkningen på tur kan slå seg ned for en pust i bakken.

SOS Oslofjorden – Spartansk hytte på Søndre Råholme
SOS Oslofjorden driver mest frivillig arbeid for å forbedre miljøet i fjorden på flere måter. Rydding av spøkelseteiner, fjerner og rydder søppel på holmer, bidratt til hummerfredning i området drøbaksundet osv. Med all vrakstein som ligger igjen etter våre historiske steinhuggere bør det reises en spartansk hytte for å hedre deres arbeid. En slik hytte kan da bli til bruk for alle, noe f.eks turistforeningen kan gjøre nytte av. Holmen det er snakk om heter Søndre Råholme.

Hauge Bruk – Oppgradering av 2.etasje (inkl. trapp)
Hauge Bruk har gjennom mange år bidratt i lokalsamfunnet med å skape et samlingssted og møtested for Hauge. Lokasjoner er det som engang var Hauge Sagbruk, beliggende ved Glomma. Her går Glommastien forbi og området er et yndet sted for aktivitet og utfoldelse. Lokalene har blitt restaurert steg for steg gjennom 20 år, alt ved dugnad. Ønsket er å få hjelp til å restaurere 2.etasje, inkludert ny trapp opp.

Rolvsøy IF – Ny utstyrsbod
Rolvsøy IF har i planene å bygge en utstyrsbod og har asfaltert og gjort klart for dette. Fotballdelen av foreningen har dog slitt tungt økonomisk i 2020/2021 som følge av at man ikke har kunne arrangere cuper mv som er viktige inntektskilder for klubben. Det er derfor innkjøpsnekt på utstyr mv til klubbens medlemmer akkurat nå. Det hadde gitt klubbens unge og eldre medlemmer bedre plass og orden på utstyret i tillegg til å hjelpe klubben i form av sparte midler til bruk på boden!

Nylende IF – Oppgradering av garderober
Nylende IF har et klubbhus fra 70-tallet som trenger noe modernisering for å bli innbydende og brukervennlig for vårt satsningsområde, yngre spillere. Vi ønsker blant annet å utvide badstuen og lage ny dusjnisje for dommeren.

Folkets Hus, Spjærøy – Oppgradering av tak

Norges eldste Folkets hus fra 1898 på Spjærøy og som er et viktig samlingspunkt for lokalbefolkningen. Har behov for oppgradering av tak, både utvendig og innvendig.

Gamlebyen Fredrikstad – Nye kanonlavetter
I Gamlebyen er kanonene en viktig del av identiteten og et innslag som betyr mye for både små og store. Etterhvert som de har blitt i dårligere stand har et økt antall kanoner blitt fjernet på grunn av manglende sikkerhet. Nye kanonlavetter vil styrke Gamlebyens identitet ytterligere.

Fredrikstad Helsesportlag – Oppgradering av klubblokalet
FRHSL er en fleridrettsklubb for alle folk i alle aldre, men har hovedfokus på funksjonshemmede og lavinntektsfamilier. Det er mange som er avhengige av dette tilbudet og som risikerer å falle utenfor andre steder hvis tilbudet ikke opprettholdes bl.a. grunnet manglende økonomi til å reparere lokalene hvor det blant annet er taklekkasje. 

Gressvikspeiderne – Ny gapahuk i Trondalen/Ulvesletta
Speider’n på Gressvik har tilholdssted i Trondalen, men i fjor sommer var det noen som brant ned hele Gapahuken. Speider’n, og alle andre store og små som er på tur i området, har ikke lenger tak å sitte under på. Vi ønsker derfor svært gjerne en ny gapahuk.

Råde BMX-klubb – Nye innervegger til startrampe
Denne klubben har en interkommunal BMX-bane. Banen er åpen for alle som ønsker å bruke den utenfor organisert trening. Klubben opplever for tiden en stor tilstrømning av nye medlemmer og er en populær BMX-klubb. De trenger en oppgradering av innvendige sidevegger på begge startramper da eksisterende plater går i oppløsning. Ønsket er å få montert nye plater med utenpåliggende palstbelagte stålplater eller lignende, dette for å få en overflate som er vedlikeholdsvennlig.

Stem på din favoritt her