Vi er Nipas - bli bedre kjent med Johnny

Bli bedre kjent med Johnny, tømreren som har vært i Nipas siden 1995 og blant annet er en uvurderlig ressurs for de mange lærlingene våre

 

Navn: Johnny Andreassen
Alder:
61
Stillingstittel:
Tømrer

Du har vært i Nipas i mange år allerede, hvordan trives du?

Jeg begynte i Nipas i 1995 da jeg var 35 år, og trives veldig godt her hos oss. Årene man tilbringer på samme arbeidsplass er jo som regel det beste tegnet på hvordan man har det. Her er det god stemning, varierte og gode byggeplasser å være på. 

Hva føler du har endret seg i bransjen i løpet av disse årene?

Jeg begynte i bransjen da jeg var 17 år og husker godt tiden både før og etter at man fikk på plass EØS-avtalen og fri flyt av arbeidskraft. I løpet av kort tid gikk vi fra å være hovedsakelig nordmenn og svensker på byggeplassene til at det kom folk fra hele verden. Vi er mange fag involvert fra ulike leverandører på en byggeplass, så den internasjonaliseringen bransjen har vært med på gjennom min tid vil jeg si er den aller største endringen. I takt med dette har tempoet økt betraktelig og byggene har fått kortere byggetid. 

Men, det har vært mange små og store endringer. Kravene til HMS og sikkerhet har blitt langt strengere heldigvis. Da jeg begynte var det i stor grad tut og kjør med for eksempel stillas-arbeider. Nå har profesjonelle aktører tatt over mye av dette. Også har ikke minst arbeidsklærne våre blitt veldig mye bedre, vi har som kjent mye vær her i landet. Utstyrmessig har vi alltid hatt veldig bra utstyr her i Nipas, vi har aldri manglet noe.

Psssst: Vi søker flere tømrere – søk her!

Hvordan ser arbeidshverdagen din ut i Nipas?

Jeg har en variert arbeidsdag. Vi har gått fra å være en byggmesterbedrift med mindre oppdrag til å være en totalentreprenør som utfører langt større prosjekter, og det er god variasjon i oppdragene våre. Kun tømrerarbeid i egen regi og leier inn andre fag ved behov. 

Foruten å være tømrer har Johnny forøvrig også en svært viktig rolle i forbindelse med lærlingene våre. De aller fleste tømrerlærlingene er det første året sammen med Johnny som en viktig del av sitt utdanningsløp, et samarbeid vi erfarer fungerer veldig fint og som lærlingene selv lovpriser.

Hva ville du sagt til dem som vurderer Nipas som en potensiell arbeidsgiver?

Vi har et veldig godt arbeidsmiljø her på huset, i tillegg til at vi har mye arbeid langt frem i tid. Det er to viktige faktorer. 

Les også: Klikk på bildene for å bli kjent med flere i teamet vårt