Startet uka som lærling og avsluttet med svennebrev og fast ansettelse

Anders har gått fra lærling i Nipas til fast ansatt etter at svennebrev var i boks på fredagen

De siste dagene har vært innholdsrike for en av husets yngste kollegaer og talenter, nemlig lærlingen vår Anders. Eller, lærling og lærling, han startet i hvertfall uka med denne tittelen. Men, innen uka var omme var han fast ansatt etter at svenneprøven var bestått og fagbrevet i boks! 

Anleggsleder og overordnet ansvarlig, Andreas Rolland, er stolt på vegne av den nye faglærte kollegaen. – Vårt fokus på lærlinger er at de utgjør framtiden til norsk bygge bransje og Nipas. Det er viktig at vi skaper gode rammer for at lærlinger skal ha godt læreutbytte og samtidig trives godt i det miljøet som Nipas har. Vi legger til rette for at lærlinger kan utfordre seg selv og bevege seg innom varierte oppgaver innenfor pensum i forkant av svennebrev.

– Nipas har også tett samarbeid med Byggopp, dette gjør at lærlinger får muligheten selv til å loggføre arbeider og se hva som må arbeides med ila læretiden. Byggopp besøker byggeplassene og har samtaler og tett oppfølging med lærlingen, forklarer Rolland.

Og Anders er ikke den eneste lærlingen som har gått gjennom dette løpet med bravur. – I løpet av det siste året har vi hatt 3 svenneprøver der 2 kandidater fikk karakteren meget godt bestått og 1 fikk bestått, det er god uttelling på fagkunnskap hos lærlingene som har blomstret godt i Nipas, avslutter anleggslederen.

Er du i påbegynnende lærlingsløp? Kontakt oss her for muligheter!

Utførte svenneprøva som en del av Nipas-Dagen

Fremfor å lage et byggverk som ikke kommer til noen særlig nytte, fikk vi til en ordning der en av vinnerne fra Nipas-Dagen fikk realisert sin drøm. Hvaler Kulturvernforening, i samarbeid med Hvaler Sjøspeidere, hadde nemlig et sterkt ønske om å få oppført en sjøbod. Andreas Rolland var snartenkt og fikk koordinert denne prosessen slik at det ble vinn/vinn for alle parter.